Atole

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 115 g Jahody zahradní
  • 200 g Mouka kukuřičná
  • 50 g Cukr třtinový
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 163 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 70.8 mg
  • Vláknina 2121.8 mg
  • Vitamín A 2121.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku a vodu dáme do hrnce se silným dnem a šleháme, až vznikne hladká pasta. Dáme na mírný oheň, přidáme vanilkový lusk a přivedeme k varu, stále mícháme, až zhoustne. Zašleháme cukr, skořici a šleháme, až se cukr rozpustí. Odstavíme z ohně.

  • 2

    Přidáme-li ovoce, rozmixujeme je v mixéru, aby bylo hladké, pak pyré prolisujeme přes síto.

  • 3

    Pyré zamícháme do směsi a dáme zpět na oheň, aby se prohřálo.

  • 4

    Odstraníme vanilku a podáváme.

Komentáře k receptu