Červená kari pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 124 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 48 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 0.1 mg
 - Draslík 1151.8 mg
 - Vláknina 3725.7 mg
 - Vitamín A 3725.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 110.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Paprikové lusky odřízneme od stopky, podélně rozřízneme, odstraníme jádra a na 2 minuty ponoříme do horké vody, aby změkly. Poté papriky nahrubo nasekáme.
 - 
                                2
V mixéru zpracujeme chilli papričky, voňatku citrónovou, galgán a kaffirové listy na homogenní pastu. Přidáme česnek, šalotku, koriandr kořen (i pražený mletý) a garnátovou pastu. V případě, že se suroviny nespojí do husté pasty, si pomůžeme trochou rostlinného oleje.
 - 
                                3
Hotovou pastu můžeme ihned upotřebit nebo ji uchováváme ve vzduchotěsné nádobě v lednici (vydrží 2 týdny) nebo v mrazáku (vydrží 2 měsíce).