Krupičná helva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1275 kcal
 - Sacharidy 167 g
 - Tuky 63 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 111 g
 - Cholesterol 69.8 mg
 - Draslík 239.5 mg
 - Vláknina 7900 mg
 - Vitamín A 7900 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 5.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 50.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo rozpustíme a osmažíme na něm piniové oříšky a krupičku. Postupně přiléváme mléko svařené s cukrem. Vše necháme přiklopené 15 minut povařit. Poté odstavíme z plotny a necháme 15 minut odstát.
 - 
                                2
Uvařenou helvu rozdělíme do servírovacích mističek, podáváme posypané moučkovým cukrem a sekanými mandlemi.