Kalamáry s bambusovými výhonky a oříšky
Suroviny
- 500 g Kalamáry
 - 500 g Zeleninová směs čínská - mražená
 - 100 g Bambusové výhonky konzervované
 - 100 g Palmová srdíčka - sterilovaná
 - 100 g Vodní kaštany v nálevu
 - 50 g Oříšky piniové
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 3 stroužek Česnek
 - 7 polévková lžíce Olej palmový
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 558 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 291.3 mg
 - Draslík 649.9 mg
 - Vláknina 9145.5 mg
 - Vitamín A 9145.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.5 mg
 - Vitamín E 5.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Konzervované bambusové výhonky, palmová srdíčka a vodní kaštany scedíme a necháme odkapat. Pak zeleninu nakrájíme na plátky. Mraženou zeleninovou čínskou směs necháme trochu rozmrazit.
 - 
                                2
Cibuli s česnekem očistíme a pokrájíme nadrobno. Zelenou petrželku omyjeme a pokrájíme nadrobno.
 - 
                                3
Ve woku si rozpálíme olej a všechnu zeleninu za stálého míchání smažíme asi 4-5 minut. Přidáme piniové oříšky, ochutíme mletým zázvorem, solí, pepřem a přidáme kuchyňsky upravené kalamáry. Vše opékáme dalších 5 minut.
 - 
                                4
Kalamáry podáváme horké, posypané petrželkou s plátky citronu.