Kuřecí prsa s citronovým sirupem
Suroviny
- 700 g Kuřecí prsa
 - 4 ks Cibule
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 0.8 dl Citronová šťáva
 - 1.5 polévková lžíce Sherry brandy
 - 1.5 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
 - 3 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Sezam - semena
 - 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
 - 2.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Sherry brandy
 - 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 - 0.55 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 470 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 204.6 mg
 - Draslík 839.5 mg
 - Vláknina 4287.8 mg
 - Vitamín A 4287.8 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.7 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá kuřecí prsa pokrájíme na 1-2 cm tenké nudličky. Připravíme si marinádu: v míse rozmícháme dohladka 2 lžíce sójové omáčky se žloutkem. Přidáme 2 lžíce Sherry brandy a 1,5 lžíce Maizeny. Maso v marinádě promícháme a necháme odležet 15 minut.
 - 
                                2
Lahůdkovou cibulku očistíme omyjeme, pokrájíme na kolečka a odložíme do misky.
 - 
                                3
Do talíře nasypeme hladkou mouku. Marinované kousky masa obalíme v mouce, kterou jsme smíchali se sezamovými semínky. Obalené kousky masa smažíme ve woku na rozpáleném oleji dozlatova. Usmažené maso vyjmeme z tuku a necháme na papírové utěrce odkapat.
 - 
                                4
V menším hrnci připravíme citronový sirup. Dáme do něj 2 lžíce vody, 1,5 lžíce Sherry brandy, cukr a citronovou šťávu. Vše za stálého míchání vaříme při mírné teplotě do doby, až se cukr rozpustí. Jednu lžíci Maizeny rozpustíme v jedné lžíci vody, směs vmícháme do citronového sirupu a vaříme jen chvilku do zhoustnutí.
 - 
                                5
Každou porci usmažených kuřecích řízků posypeme cibulkou a přelijeme 1 lžíci citronového sirupu.
 - 
                                7