Kachna na pomerančích a sezamu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 596 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 538 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 228 mg
 - Draslík 383.6 mg
 - Vláknina 10348.8 mg
 - Vitamín A 10348.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 106.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na několika místech propíchneme vidličkou kůži. Nařízneme menším ostrým nožem kůži vzdálenými šikmými řezy.
 - 
                                2
Maso naaranžujeme na grilovací rošt a hodinu necháme péct v předehřáté troubě na 175 stupňů.
 - 
                                3
Smícháme polévkovou lžíci sójové omáčky se 2 polévkovými lžícemi medu a maso touto směsí průběžně potíráme. Nakonec maso posypeme sezamovými semínky a necháme péct 20 minut, dokud nebudou semínka zlatohnědá.
 - 
                                4
Vymačkáme ze dvou pomerančů šťávu a z jednoho nastrouháme kůru. Přidáme kukuřičný škrob, zbylý med a sójovou omáčku. Vše promícháme a za stálého míchání vaříme, až směs zhoustne. Okořeníme dle chuti. Zbývající pomeranče oloupeme a nakrájíme. Hotové maso podáváme s dílky pomeranče, přelité pomerančovou omáčkou.
 - 
                                5
Doporučujeme se zeleninovým salátem.