Hovězí s rýžovými nudlemi
Suroviny
- 230 g Hovězí maso přední
- 230 g Nudle rýžové
- 1 kávová lžička Víno rýžové čínské
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika zelená
- 1 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Fazolová černá omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 745 kcal
- Sacharidy 110 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1206 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 110 g
- Cholesterol 71.3 mg
- Draslík 637.7 mg
- Vláknina 8479 mg
- Vitamín A 8479 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 76.6 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na jemné nudličky a naložíme na 30 minut do marinády, kterou připravíme smícháním sojové omáčky, vína, cukru, pepře.
-
2
Rýžové nudle uvaříme dle návodu a necháme okapat.
-
3
Ve woku na oleji opečeme maso dozlatova, vyjmeme z pánve a uchováme v teple.
-
4
Zvlášť opečeme ve woku plátky cibule, proužky paprik, přidáme omáčku z fazolí a světlou sojovou omáčku. Po pár minutách vmícháme nudle a nakonec maso. Vše prohřejeme a podáváme.