Hovězí s rýžovými nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 230 g Hovězí maso přední
  • 230 g Nudle rýžové
  • 1 kávová lžička Víno rýžové čínské
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Fazolová černá omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 745 kcal
  • Sacharidy 110 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1206 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 110 g
  • Cholesterol 71.3 mg
  • Draslík 637.7 mg
  • Vláknina 8479 mg
  • Vitamín A 8479 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 76.6 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na jemné nudličky a naložíme na 30 minut do marinády, kterou připravíme smícháním sojové omáčky, vína, cukru, pepře.

  • 2

    Rýžové nudle uvaříme dle návodu a necháme okapat.

  • 3

    Ve woku na oleji opečeme maso dozlatova, vyjmeme z pánve a uchováme v teple.

  • 4

    Zvlášť opečeme ve woku plátky cibule, proužky paprik, přidáme omáčku z fazolí a světlou sojovou omáčku. Po pár minutách vmícháme nudle a nakonec maso. Vše prohřejeme a podáváme.

Komentáře k receptu