Asijské rybí závitky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 153 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 84 mg
 - Draslík 939.3 mg
 - Vláknina 3149.5 mg
 - Vitamín A 3149.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.2 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté filety z platýze upravíme na plátky o váze 175 g, každý zakapeme 1 lžičkou citronové šťávy, 1 lžičkou sójové omáčky, trochou sezamového oleje a posypeme 1/2 lžičky nastrouhaného zázvoru a špetkou pepře.
 - 
                                2
Plátky podélně stočíme a položíme na plochou zapékací mísu.
 - 
                                3
Do velké pánve postavíme pařáček, na dno nalijeme vodu tak, aby dno pařáku zůstalo nad hladinou a vodu uvedeme do varu.
 - 
                                4
Omyté listy zelí krátce ponoříme do vroucí vody a ihned je zchladíme studenou vodou.
 - 
                                5
Každý rybí závitek zabalíme do několika listů zelí a sepneme párátky. Mísu se závitky postavíme na pařák, pánev přiklopíme pokličkou a v páře závitky vaříme 8-10 minut.
 - 
                                6
Podáváme s rýží nebo se směsí osmažené zeleniny.