Kachní chilli s krabím masem a omáčkou z Kešu oříšků
Suroviny
- 170 g Krabí maso mražené
 - 55 g Kokosový krém
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 5 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Kmín celý
 - 3 ks Chilli paprička
 - 2 ks Kafirové listy
 - 1 ks Citronová tráva
 - 1 ks Galgan
 - 1 hrst Koriandr čerstvý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.4 kg Kachna mražená
 - 5 hrnek Voda pitná
 - 1 hrnek Ořechy Kešu
 - 2 polévková lžíce Koriandr celý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1363 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 114 g
 - Sodík 436 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 0.1 mg
 - Draslík 963.3 mg
 - Vláknina 5720.3 mg
 - Vitamín A 5720.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kachny nejprve naporcujeme. Odřízneme nohy od těl, oddělíme horní a dolní část stehen, každou rozkrojíme na poloviny. Spodní polovinu těla odřízneme nůžkami, prsíčka rozkrojíme příčným řezem, každou část poté dělíme na čtyři menší kousky.
 - 
                                2
Maso i kosti vložíme do velkého hrnce a zalijeme vodou. Přidáme limetkové listy, lžičku soli a vaříme 30 - 45 minut do měkka. Poté maso oddělíme od kostí, vývar scedíme a odložíme stranou.
 - 
                                3
V mixéru rozdrtíme nadrobno pokrájené chilli papričky bez semínek s cukrem a zbytkem soli. Na pánvičce nasucho cca 1 - 2 minuty osmahneme koriandrová semínka, kmín i nadrobno nasekané kešu oříšky. Přidáme do mixéru spolu s voňatkou, nadrobno pokrájeným galganem, rozmačkaným česnekem i nasekanou šalotkou a rozemeleme vše na homogenní směs. Nakonec přidáme krevetovou pastu, nadrobno krájený koriandrový kořen a důkladně promícháme. Přilijeme hrnek vývaru, vymícháme řídké těsto.
 - 
                                4
Směs přelijeme do hrnce s masem, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 20 - 25 min. Přidáme krabí maso, kokosový krém a krátce prohřejeme. Rozdělíme do vyhřátých talířů či misek, dozdobíme nasekaným koriandrem a podáváme např. s vařenou rýží.