Suši s tuňákem a lososem
Suroviny
- 140 g Tuňák obecný
 - 140 g Losos - filety
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Wasabi pasta
 - 1 kávová lžička Wasabi pasta
 - 6 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 0.5 ks Okurka salátová
 - 3 ks Řasa Nori
 - 5 ks Řasa Nori
 - 6 hrnek Rýže thajská
 - 6 hrnek Rýže thajská
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2227 kcal
 - Sacharidy 492 g
 - Tuky 268 g
 - Sodík 88 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 483 g
 - Cholesterol 77.1 mg
 - Draslík 173.6 mg
 - Vláknina 7296 mg
 - Vitamín A 7296 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve připravíme suši s tuňákem. Maso nakrájíme na proužky, mrkev pokrájíme také na proužky a spaříme. Polovinu placky nori rozprostřeme na bambusovou podložku, položíme na ni stejně velký kousek masa a pokapeme naředěnou pastou wasabi. Vedle masa položíme proužek mrkve a placku srolujeme do pevného závitku. Okraje navlhčíme vodou a uhladíme. Voskovaný papír navlhčíme, posypeme vrstvou vařené rýže, doprostřed dáme proužek ryby a srolujeme. Papír odstraníme a závitek nakrájíme navlhčeným nožem na kolečka.
 - 
                                2
Poté připravíme suši s lososem. Vajíčka rošleháme se solí a cukrem. Ve velké pánvi rozpálíme olej, přilijeme vejce, zlehka zamícháme a necháme povařit. Omeletu přemístíme na utěrku a necháme vychladnout. Na bambusovou podložku položíme vždy placku nori, navrch dáme omeletu, překryjeme vrstvou rýže a přes ní položíme na proužky nakrájené rybí maso. Ochutíme naředěnou wasabi pastou, vedle masa položíme proužek okurky. Přeložíme napůl a vzniklý závitek nakrájíme vlhkým nožem na kolečka.