Indické hřebenatky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 100 g Ořechy Kešu
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Kurkuma
  • 10 g Chilli paprička
  • 180 g Paprika zelená
  • 500 g Hřebenatka
  • 250 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 892 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 41.3 mg
  • Draslík 817.2 mg
  • Vláknina 5662.5 mg
  • Vitamín A 5662.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.5 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme olej, přidáme tmavá hořčičná semínka a smažíme je, až začnou pukat. Přidáme drcený česnek, hřebenatky a 2 minuty mícháme, až hřebenatky zmatní. Vyjmeme je a odložíme stranou.

  • 2

    Přidáme nasekanou cibuli, nudličky zelené papriky, chilli papričku a 3–5 minut za občasného míchání smažíme, až cibule změkne, ale ještě nemění barvu. Přidáme kurkumu, mícháme a smažíme ještě 1 minutu.

  • 3

    Vložíme mleté kešu oříšky, přilijeme vývar, přivedeme k varu a 5–10 minut zvolna vaříme, až omáčka zhoustne.

  • 4

    Do omáčky přimícháme hřebenatky, dochutíme pepřem a solí a zvolna vše dobře prohřejeme. Servírujeme.

Komentáře k receptu