Rýže s kaštany a houbami na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 14 g Cibule
  • 360 g Rýže loupaná
  • 6 g Sůl
  • 5.5 g Česnek
  • 37 g Žampiony čerstvé
  • 10 g Oříšky piniové
  • 60 g Kaštany jedlé
  • 90 g Lepkavá rýže
  • 30 g Fazole
  • 25 g Ženšen
  • 24 g Ginkgo
  • 54 ml Omáčka sójová
  • 600 ml Voda pitná
  • 8 ml Olej sezamový
  • 0.125 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Pepř červený celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 947 kcal
  • Sacharidy 190 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1194 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 179 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 515.8 mg
  • Vláknina 13602.6 mg
  • Vitamín A 13602.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži propláchneme pod tekoucí vodou, namočíme do studené vody na 30 minut a necháme ji potom 10 minut odkapávat. Fazole propláchneme pod tekoucí vodou a necháme 3 hodiny máčet. Kaštany oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Žampióny oloupeme a nakrájíme na plátky tak, abychom zachovali tvar hub.

  • 2

    Piniové oříšky oloupeme a osušíme utěrkou. Ženšen omyjme, odkrojíme vrchní část a nakrájíme jej na plátky. Červený pepř nameleme na mlýnku na koření.

  • 3

    Do hlubšího hrnce dáme připravenou rýži, fazole, kousky kaštanů, plátky hub a ženšenu a vše zalijeme vodou tak, aby byly suroviny ponořené a přivedeme k varu. Po dosažení varu vaříme směs ještě

  • 4

    3 minuty. Potom snížíme teplotu a přidáme kousky ginkgo, piniové oříšky a vaříme dalších 10 minut.

  • 5

    Po těchto 10 minutách je pokrm hotový. Necháme ještě dalších 10 minut odstát v hrnci. Pokrm podáváme horký, v miskách, přelitý kořenící omáčkou.

  • 6

    Kořenící omáčka:

  • 7

    Sojovou omáčku smícháme se sekanou cibulkou, nasekaným česnekem, mletým červeným pepřem, sezamovou solí, černým mletým pepřem a sezamovým olejem.

Komentáře k receptu