Bílá ryba na zázvoru a čínském zelí
Suroviny
- 800 g Bílá ryba
 - 20 g Koriandr čerstvý
 - 2 kávová lžička Olej sezamový
 - 2 kávová lžička Zázvor mletý
 - 3 ks Cibulka jarní
 - 2 ks Zelí čínské
 - 1 ks Citrony
 - 0.333333 ks Vývar zeleninový
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.25 šálek Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Ocet rýžový
 - 1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
 - 2 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 120 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 308 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 0.6 mg
 - Draslík 790.4 mg
 - Vláknina 10796.8 mg
 - Vitamín A 10796.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 93.6 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve, v nízké keramické misce, smícháme nízkotučnou sójovou omáčku, rýžový ocet, mirin, ústřicovou omáčku, sezamový olej, prolisovaný česnek, mletý zázvor a plátky jarní cibulky. Přidáme bílou rybu bez kostí (kus o váze asi 140 g), obalíme v marinádě a vyjmeme, marinádu nevyléváme.
 - 
                                2
Rybu namočenou v marinádě dáme na pařák a dusíme doměkka, asi 5 minut. Pak ji opatrně vyjmeme a nahradíme čínským zelím rozděleným na listy a 2-3 minuty dusíme doměkka.
 - 
                                3
Do odložené marinády vlijeme zeleninový vývar a na mírném ohni vaříme 1-2 minuty.
 - 
                                4
Podušené listy rozložíme na talíře, na ně položíme dušenou rybu a přelijeme omáčkou. Ozdobíme lístky čerstvého koriandru a kousky citronu.