Mušle v zeleninovém vývaru s cayenským kořením
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 1590 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 72.3 mg
 - Draslík 1303.3 mg
 - Vláknina 12773.5 mg
 - Vitamín A 12773.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 59.9 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na středním plameni ve větším hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme prolisovaný česnek a minutu restujeme, přisypeme kajenské koření, smícháme. Vmícháme zeleninový vývar, rajčatový vývar, kolečka jarní cibulky a přivedeme k varu. Do hrnce vložíme očištěné mušle, zakryjeme pokličkou, 4 - 5 minut vaříme. Nakonec hrnec několikrát protřepeme, a vmícháme drobně nasekanou petrželovou nať.
 - 
                                2
Mušle jsou uvařené, pokud se otevřou, uzavřené se nehodí ke konzumaci.
 - 
                                3
Podáváme ve větších miskách s vývarem a chlebem.