Indický chléb čapati
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 130 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 10.8 mg
 - Draslík 0 mg
 - Vláknina 5250 mg
 - Vitamín A 5250 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku, sůl, mléko a vodu zpracujeme na pevné těsto, ze kterého vytvarujeme bochánek. Bochánek přikryjeme vlhkou utěrkou a odložíme na půl hodiny bokem. Bochánek lehce zvlhčíme a důkladně prohněteme, aby bylo těsto vláčnější.
 - 
                                2
Těsto vytvarujeme na menší kuličky. Pomoučníme vál a kuličky rozválíme na placky. Na pánvi opékáme každou placku z obou stran, dokud se na nich neobjeví tmavé flíčky.
 - 
                                3
Na otevřeném ohni následně pečeme z obou stran, dokud placky nenabobtnají. Zalijeme přepuštěným máslem a podáváme.