Polévka ze slepice s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 447 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 282.8 mg
 - Draslík 909.7 mg
 - Vláknina 7208 mg
 - Vitamín A 7208 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slepici rozporcujeme, opláchneme a vložíme do studené vody. Když se začne vařit, osolíme a na mírném plameni vaříme, až je maso téměř měkké.
 - 
                                2
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Houby očistíme a nakrájíme nahrubo.
 - 
                                3
K poloměkkému masu přidáme zeleninu a dovaříme spolu s nudlemi. Měkké maso vykostíme a vrátíme do vývaru.
 - 
                                4
Na sádle osmažíme houby, rozředíme vývarem ze slepice a dovaříme.
 - 
                                5
Do polévky přidáme houby, vlijeme rozšlehaná vejce. Když se vejce srazí, polévku odstavíme.
 - 
                                6
Polévku podáváme posypanou jemně posekanou petrželovou natí.