Kuřecí polévka po čínsku
Suroviny
- 100 g Kuřecí prsa
 - 10 g Petržel - nať
 - 5 g Zázvor celý
 - 100 g Nudle skleněné
 - 50 g Shiitake houby
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Pórek
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Vývar drůbeží
 - 4 cl Víno rýžové čínské
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Sójové výhonky
 - 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 123 g
 - Sodík 594 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 10.7 mg
 - Draslík 239.1 mg
 - Vláknina 5807.2 mg
 - Vitamín A 5807.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.9 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pórek očistíme, mrkev oškrábeme a obojí pokrájíme na kolečka. Omyté houby shitake pokrájíme na plátky. V kastrolu si rozehřejeme dvě lžíce oleje a vložíme na něj pórková a mrkvová kolečka a plátky z hub. Přidáme jemně nastrouhaný zázvor, přilijeme rýžové víno a sójovou omáčku. Zalijeme vývarem a ztlumíme plamen. Vaříme na mírném plameni 8 minut.
 - 
                                2
Na jedné lžíci oleje na pánvi opečeme z obou stran kuřecí prso a pak ho přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Hotové kuřecí prso nakrájíme na nudličky.
 - 
                                3
Skleněné nudle rozlámeme na kousky a vložíme je do polévky. Sójové výhonky nasekáme a také je přidáme do polévky. Necháme několik minut na mírném plameni jenom probublávat. Polévku osolíme a opepříme a potom do ní přidáme nudličky z kuřecího masa i s vypečenou šťávou z nich. Petrželovou nať nasekáme nadrobno a posypeme s ní hotovou polévku.