Račí maso s artyčoky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 603 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 434 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 228.9 mg
 - Draslík 1614.3 mg
 - Vláknina 19428.5 mg
 - Vitamín A 19428.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.4 mg
 - Vitamín E 10.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek i šalotku oloupeme, nasekáme na drobno, v míse smícháme s račím masem, nakrájeným na kousky, dochutíme chilli omáčkou a kořením. Ve woku rozpálíme arašídový olej, směs s masem restujeme za stálého míchání asi 5 minut. Artyčoky opereme, necháme okapat, pokrájíme na proužky, přidáme k masu, zalijeme vývarem. Zakryjeme, necháme 2 minuty podusit, Solamyl rozmícháme v troše studené vody, vlijeme k pokrmu a zahříváme do zhoustnutí.