Těstovinové košíčky s mořskými plody
Suroviny
- 5 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 100 g Mušle slávky
 - 100 g Chobotnice
 - 200 g Nudle Soba
 - 50 g Koriandr čerstvý
 - 100 g Shiitake houby
 - 100 g Fazole
 - 200 g Scampi
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 1 ks Chilli paprička
 - 5 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 0.35 polévková lžíce Olej olivový jedlý
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Chilli omáčka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 1054 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 141.5 mg
 - Draslík 517.4 mg
 - Vláknina 4533 mg
 - Vitamín A 4533 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.4 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přivedeme k varu alespoň 2 l osolené vody, vsypeme japonské nudle chuka soba, necháme jen přejít varem, vypneme plotýnku a přitom mícháme vidličkou, aby se neslepily. Necháme 2-3 minuty dojít. Slijeme přes síto a dáme okapat na chladnější místo.
 - 
                                2
Fazole nejprve opláchneme, a poté je necháme blanšírovat ve vroucí osolené vodě. Očistíme jarní cibulku, celer a houby. Z cibulky použijeme jen horní zelenou část, veškerou zeleninu nakrájíme na malé kousky. Očistíme papriku i papričku, omyjeme, rozkrojíme podélně a zbavíme stopky, semínek a bílé dužiny. Rovněž nakrájíme na menší kostky. Oloupeme česnek a drobně nasekáme.
 - 
                                3
Rozpálíme olej v hluboké pánvi, postupně přidáváme cibulku a další zeleninu a lehce opékáme, nenecháme příliš změknout. Připravíme dary moře - scampi (oloupané a odžilněné), chobotničky (vařené) a slávky (jen maso), vše omyjeme a přidáme na pánev se zeleninou. Dle chuti osolíme a opepříme, přidáme sójovou a chilli omáčku. Větší polovinu zeleného koriandru opláchneme, důkladně otřepeme, drobně nasekáme a vhodíme na pánev.
 - 
                                4
Rozehřejeme fritovací hrnec, připravíme fritovací košíčky, do kterých rozdělíme vychladlé nudle. Dáme je fritovat a usmažíme tak křupavé košíčky. Vyndáme je a dáme okapat na ubrousek.
 - 
                                5
Košíčky rozdělíme na talíře a naplníme směsí mořských plodů, které nahoře posypeme zbylým koriandrem. Ihned podáváme.