Omáčka raita pro alergiky na laktózu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 88 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 67 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 247.3 mg
 - Vláknina 2024.8 mg
 - Vitamín A 2024.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na suchou pánev nasypeme kmín a opražíme ho. Pražíme 2 minuty, dokud se nezačne uvolňovat vůně. Sesypeme dolů z pánve a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Omyjeme a oloupeme okurku, pokrájíme na malé kostičky. V misce smícháme okurkové kostky se sójovým jogurtem, osolíme, opepříme a přisypeme opražený kmín. Promícháme.