Kuřecí prsa s meruňkovou omáčkou
Suroviny
- 700 g Kuřecí prsa
 - 0.5 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
 - 1 ks Zázvor celý
 - 1 ks Šalotka
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Citronová tráva
 - 1 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Marmeláda meruňková
 - 6 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 3 polévková lžíce Olej stolní
 - 3 polévková lžíce Olej sezamový
 - 2 polévková lžíce Limetková šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 215 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 114.7 mg
 - Draslík 1315.4 mg
 - Vláknina 1164.5 mg
 - Vitamín A 1164.5 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 70.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na kousky. Šalotku, česnek a zázvor oloupeme a nasekáme najemno. Poté smícháme polovinu zázvoru, česnek, šalotku, sezamový olej a polovinu sójové omáčky. Přidáme omytou a najemno nasekanou citronovou trávu, vložíme kuřecí maso, promícháme a necháme nejméně 3hodiny marinovat v lednici.
 - 
                                2
Ve woku rozpálíme olej a orestujeme na něm za stálého míchání maso.Těsně před dokončením jej pokapeme marinádou smíchanou ze zbylého zázvoru, pasty sambal oelek, limetové šťávy a zbytku sójové omáčky.
 - 
                                3
Na meruňkovou omáčku očistíme jarní cibulku, nakrájíme na kolečka a smícháme s meruňkovým džemem.
 - 
                                4
Maso podáváme horké s meruňkovou omáčkou.