Indický zelený hrách
Suroviny
- 200 ml Hrách
 - 1 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1 kávová lžička Garam masala
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kurkuma
 - 0.5 kávová lžička Kmín celý
 - 2 ks Cibule
 - 4 ks Chilli paprička zelená
 - 1 špetka Zázvor mletý
 - 1 špetka Čertovo lejno
 - 5 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 0.53 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 155 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 140 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 2.1 mg
 - Draslík 101.4 mg
 - Vláknina 1613.7 mg
 - Vitamín A 1613.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce nalijeme vodu a povaříme v ní hrách. Hrách následně vyjmeme a rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu rozmělníme a smícháme společně se zázvorem a zelenými chilli. Mícháme, dokud nevznikne jemná kašička. Vzniklou kašičku smícháme se zbylým hrachem.
 - 
                                2
Na jemno nakrájíme česnek, cibuli a lístky koriandru. Na pánvi rozpustíme 4 lžíce másla a osmažíme na něm cibuli společně s česnekem, dokud cibule nezesklovatí. Na této pánvi následně osmahneme hrachovou kaši, kurkumu, ochutíme koriandrem a chilli. Celou tuto směs povaříme na mírném plameni okolo 10 minut. Ochutíme garam masalou a důkladně promícháme.
 - 
                                3
Do směsi vložíme další dvě lžíce másla, assa foetidu (čertovo lejno) a kmín a necháme ještě dvě minuty povařit. Ozdobíme lístky koriandru a servírujeme.