Chňápal s orientální směsí
Suroviny
- 700 g Chňapal červený
 - 30 g Máslo bylinkové
 - 20 g Řeřicha
 - 5 g Česnek sušený
 - 5 g Paprika mletá sladká
 - 5 g Sůl
 - 5 g Chilli koření mleté
 - 3 g Oregano sušené
 - 3 g Pepř cayenský
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 5 g Kmín římský
 - 1.2 g Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 636 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 65.1 mg
 - Draslík 783.1 mg
 - Vláknina 3698.4 mg
 - Vitamín A 3698.4 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.7 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Orientální směs koření: smícháme mouku, česnekové granule, papriku, cibulovou sůl, římský kmín, chilli, oregano, černý a kajenský pepř. Směsí obalíme porce ryby a necháme je alespoň 30 minut v chladničce marinovat.
 - 
                                2
V kastrolu rozpálíme máslo, na něj položíme obalené porce ryby a z každé strany je 2-3 minuty zvolna smažíme, až maso zmatní a jde snadno odlupovat.
 - 
                                3
Plátky ozdobíme hrudkou bylinkového másla, řeřichou a servírujeme.