Mandlové mléko s růžovou vodou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 159 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 35 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 178.9 mg
 - Vláknina 6120 mg
 - Vitamín A 6120 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 6.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve připravíme růžovou vodu. 15 lístků červené růže necháme vařit 10 minut s 0,2 litry vody, pak necháme 2 hodiny louhovat a nakonec přecedíme.
 - 
                                2
Mandle spaříme, oloupeme a necháme vychladnout, pak nastrouháme a na pánvi bez oleje opražíme do světle hnědé barvy. Potom je zvolna vaříme 10 minut ve vodě a po uvaření necháme dvě hodiny v klidu. Po dvou hodinách je přecedíme přes jemné síto, důkladně vymačkáme a drť vyhodíme.
 - 
                                3
V mandlovém mléku necháme rozpustit med, přidáme růžovou vodu a sůl. Mléko přelijeme do sklenic a necháme dobře vychladit.