Arabský chléb s okurkou a sýrem feta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 3900 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 65 g
 - Cholesterol 34 mg
 - Draslík 327.9 mg
 - Vláknina 5561.1 mg
 - Vitamín A 5561.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Salátovou okurku omyjeme, nakrájíme na plátky, posypeme mořskou solí a necháme hodinu odležet. Okurku vložíme do cedníku, propláchneme tekoucí vodou a necháme okapat. Česnek prolisujeme, lístky máty otrháme a posekáme najemno. Do misky vložíme sýr feta, přisypeme mátu, česnek, sůl, pepř, zakápneme citronovou šťávou a vidličkou rozetřeme dohladka.
 - 
                                2
Plátek arabského chleba pomažeme sýrovou směsí, poklademe plátky okurky a přiklopíme druhým plátkem chleba. Takto postupujeme, až spotřebujeme všechny suroviny. Chleby upravíme na talířky a podáváme.