Kuřecí maso na jehle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Kuřecí prsa
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 233 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 106.7 mg
  • Draslík 636 mg
  • Vláknina 201.2 mg
  • Vitamín A 201.2 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a prolisujeme. V misce ho metlou smícháme s olivovým olejem, citronovou šťávou a rajčatovým protlakem, přidáme sůl a pepř.

  • 2

    Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, zalijeme marinádou, promícháme a necháme v chladničce alespoň 5 hodin odležet.

  • 3

    Kostičky marinovaného masa pak napícháme na grilovací jehly a opékáme na rozehřátém grilu. Při pečení obracíme.

Komentáře k receptu