Thajská dýňová polévka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 671 kcal
- Sacharidy 141 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1392 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 139 g
- Cholesterol 63.6 mg
- Draslík 4300.2 mg
- Vláknina 66290 mg
- Vitamín A 66290 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 112.1 mg
- Vitamín E 10.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupeme dýni a rozkrojíme ji na dvě poloviny. Lžící odstraníme z dužiny semínka a nakrájíme na kostičky. 
- 
                                2V mixéru nebo hmoždíři připravíme pastu z drobno nakrájené a semínek zbavené chilli papričky, na plátky nakrájené šalotky, pepře a krevetové pasty. 
- 
                                3Uvaříme rýži. 
- 
                                4V hrnci ohřejeme vývar, přidáme vzniklou pastu, dýni a fazole. Vaříme asi 15 minut. 
- 
                                5Přidáme rybí omáčku, krevety a bazalku. Zlehka povaříme asi 3 minuty a podáváme v miskách spolu s rýží. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        