Arabské olivy
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 303 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1622 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 485.9 mg
- Vláknina 14567.5 mg
- Vitamín A 14567.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.4 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Olivy vypeckujeme a dáme do salátové mísy. Chilli papričku rozpůlíme, zbavíme semen, omyjeme a na jemno nasekáme. 
- 
                                2Oloupaný česnek na jemno nasekáme a promícháme s olivami a chilli papričkou. 
- 
                                3Fenykl očistíme, omyjeme, jemnou středovou nať odkrojíme a odložíme stranou. Zdužnatělé řapíky nakrájíme na kostičky a přimícháme k olivám. Pomeranče omyjeme horkou vodou, osušíme a kůru z 1 plodu ostrouháme. Z plodu vylisujeme šťávu a přimícháme strouhanou kůru. Marinádu osolíme, opepříme a přišleháme olivový olej. 
- 
                                4Zbývající pomeranč oloupeme, vykrájíme čisté dílky a přidáme do salátu. Salát promícháme s marinádou a necháme asi 30 minut odležet. Podáváme ozdobené fenyklovou natí. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        