Thajská šalotka naložená v pikantním nálevu
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 310 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 1 g
- Sodík 426 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1633 mg
- Vláknina 1393 mg
- Vitamín A 1393 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Papričky rozkrojíme a odstraníme semínka, nebo je můžeme použít vcelku. V tom případě je propícháme párátkem. 
- 
                                2Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme papričky, oloupané šalotky a oloupaný, na poloviny překrojený česnek. Spaříme 1-2 minuty, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. 
- 
                                3Na nálev nasypeme do hrnce cukr, sůl, na plátky nakrájený zázvor, koriandrová semínka, podélně rozkrojené lodyhy citronové trávy, lístky kafrové limety, zalijeme octem a přivedeme k varu. Na mírném ohni povaříme 3-4 minuty. Odstavíme a necháme vychladnout. 
- 
                                4Poté z nálevu odstraníme zázvor, znovu přivedeme k varu, přidáme nakrájenou nať koriandru, připravený česnek a chilli papričky. 
- 
                                5Šalotku vkládáme do sklenic, střídavě prokládáme citronovou trávou, limetkovými listy, chilli papričkami a česnekem. Zalijeme horkým lákem, necháme vychladnout a zavíčkujeme. Uložíme na studeném a tmavém místě. Před podáváním necháme uležet min. 2 měsíce. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        