Ryba v omáčce teriyaki
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 217 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 2 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 85 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 27.5 mg
- Vláknina 697.5 mg
- Vitamín A 697.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Připravíme 4 velké filety z bílé ryby, nastrouháme půl lžičky čerstvého zázvoru a prolisujeme stroužek česneku. 
- 
                                2Potom v misce vyšleháme med, suché sherry, sladkou sojovou omáčku se zázvorem a česnekem na na teriyaki marinádu. 
- 
                                3Do mělké mísy rozložíme rybí filety, přelijeme marinádou a přikryté necháme hodinu marinovat. Mezitím v suché pánvi na mírném ohni za stálého míchání dozlatova opražíme sezamová semínka. 
- 
                                4Po hodině rybu vyjmeme z marinády na gril a opékáme z každé strany 2-3 minuty, při grilování ji potíráme marinádou. 
- 
                                5Grilovanou rybu přendáme na talíř a přelijeme zbylou marinádou. 
- 
                                6Servírujeme ji posypanou opraženými sezamovými semínky a ozdobenou snítkou řeřichy. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        