Kachna na citronu
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 742 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 43 g
- Sodík 1106 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 240 mg
- Draslík 341.7 mg
- Vláknina 10159 mg
- Vitamín A 10159 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.3 mg
- Vitamín E 6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V hrnci smícháme med, anýz, zázvor, sójovou omáčku, citronovou šťávu a kůru. Vaříme 10 minut na mírném ohni, potom scedíme a čirou tekutinu vaříme do zhoustnutí. Kachní stehna očistíme, osušíme a potřeme bohatě vzniklou marinádou. Osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji ve woku opékáme 10 minut z každé strany. V průběhu opakovaně potíráme marinádou. 
- 
                                2Zatím na jiné pánvi na rozehřátém másle osmažíme nasekaný česnek, pórek nakrájený na šikmé pruhy a mandle. Podáváme jako přílohu k hotové kachně. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        