Křepelka na medu marinovaná v pěti druzích koření

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 530 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 kávová lžička Fenykl obecný
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Křepelka
  • 2 ks Badyán
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 500.8 mg
  • Vláknina 5083.8 mg
  • Vitamín A 5083.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Po obou stranách rozkrojte kuchyňskými nůžkami každou křepelku tak, abyste mohli lépe vytáhnout páteř.

  • 2

    K pracovní ploše si přimáčkněte každou křepelku a přichyťte dvěma bambusovými grilovacími jehlami.

  • 3

    Rozdrťte v hmoždíři badyán se skořicí, fenyklovými semínky, hřebíčkem a pepřem. Přidejte česnek, med, cibuli a sójovou omáčku. Vše promíchejte.

  • 4

    Na tác dejte křepelky, zalijte marinádou a osm hodin nechte marinovat.

  • 5

    Na rozpálený rošt vložte marinované křepelky a 8 minut grilujte z každé strany. Maso potírejte během pečení zbylou marinádou.

  • 6

    Hotové křepelky položte na lůžka z banánových listů a ozdobte jarní cibulkou.

Komentáře k receptu