Nudlová polévka čínská
Suroviny
- 230 g Kuřecí prsa
 - 115 g Bambusové výhonky
 - 115 g Špenát listový čerstvý
 - 340 g Nudle vaječné
 - 250 g Zelí hlávkové bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Cukr třtinový
 - 2 kávová lžička Sherry brandy
 - 4 ks Houby sušené
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Olej sezamový
 - 2.5 hrnek Vývar drůbeží
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 924 kcal
 - Sacharidy 91 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 1234 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 91 g
 - Cholesterol 108.2 mg
 - Draslík 2365.6 mg
 - Vláknina 19233 mg
 - Vitamín A 19233 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.5 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 38 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájíme na tenké plátky maso. Z hub vymačkáme vodu a odkrojíme tvrdší části nožek. Kloboučky se špenátem, bambusovými výhonky, jarní cibulkou a zelím nakrájíme na tenké plátky. Maso, cibulku a ostatní suroviny uchováváme v samostatných nádobách.
 - 
                                2
V hrnci s vařící vodou uvaříme nudle podle návodu na obalu. Uvařené nudle scedíme, opláchneme studenou vodou a dáme do mísy.
 - 
                                3
Dáme vařit vývar, poté přelijeme vařícím vývarem nudle a udržujeme v teple.
 - 
                                4
Rozehřejeme si na pánvi olej, přidáme cibulku a maso, vaříme minutu za stálého míchání.
 - 
                                5
Přidáme bambusové výhonky, houby, špenát a zelí. Vaříme minutu za stálého míchání, pak přidáme cukr, sójovou omáčku, sůl, sezamový olej a suché sherry. Vše promícháme.
 - 
                                6
Vzniklým dresinkem přelijeme nudle a podáváme.