Singapurské nudle
Suroviny
- 20 g Houby Shitake sušené
 - 230 g Nudle vaječné
 - 115 g Fazolové lusky zelené
 - 115 g Krevety tygří - loupané
 - 2 kávová lžička Olej sezamový
 - 2 kávová lžička Kari koření
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Chilli paprička
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Sůl
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 99 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 78.5 mg
 - Draslík 389.6 mg
 - Vláknina 8795.5 mg
 - Vitamín A 8795.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.3 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do misky vložíme houby, zalijeme teplou vodou a 30 minut necháme louhovat. Houby poté scedíme, zachováme ale 2 lžíce vylouhované tekutiny na později, a nakrájíme.
 - 
                                2
Dáme vařit nudle do hrnce s lehce osolenou vodou. Nudle uvaříme dle návodu na obalu. Poté nudle scedíme, dáme do misky, pokapeme sezamovým olejem.
 - 
                                3
Rozehřejeme si na pánvi olej. Osmažíme cibuli, česnek a chilli papričky. Stále mícháme a přidáme po třech minutách práškovou směs na kari, povaříme minutu. Pak přidáme houby, jarní cibulku, zelené fazolky a čínské zelí. Za stálého míchání vaříme 4 minuty, než zelenina změkne.
 - 
                                4
Přidáme sójovou omáčku, nudle, krevety a houbovou tekutinu. Za stálého míchání vaříme tři minuty, aby se vše prohřálo.
 - 
                                5
Poté podáváme.