Skleněné nudle s čínskými houbami
Suroviny
- 115 g Sýr sójový - Tofu
 - 115 g Houby Shitake sušené
 - 55 g Nudle skleněné
 - 30 g Ucho Jidášovo
 - 10 ks Pepř černý celý
 - 0.5 ks Badyán
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 špetka Zázvor celý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Tofu zkvašené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
 - Sacharidy 106 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 127 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 105 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1713.3 mg
 - Vláknina 62216 mg
 - Vitamín A 62216 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.8 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 44 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jidášovou ucho a čínské houby dáme do misek s horkou vodou a necháme cca půl hodiny namočené. Sušené tofu rozlomíme na kousky a ve vodě necháme louhovat dle instrukcí na obalu.
 - 
                                2
Scedíme houby a vylouhovanou tekutinu odložíme stranou. Z hub vymačkáme vodu a odřízneme stonky. Na dvě poloviny rozkrojíme větší kloboučky.
 - 
                                3
Jidášovou ucho by mělo nakynout do pětinásobné velikosti. Scedíme, opláchneme a osušíme. Tvrdší partie odkrojíme a houby rozkrájíme, každou na dva až tři menší kousky.
 - 
                                4
V pánvi se silnějším dnem rozpálíme olej. Přidáme sečuánský pepř, nadrobno nakrájený zázvor, pokrájený česnek a po chvilce houby a červené zkvašené tofu. Promícháme a povaříme 5 minut.
 - 
                                5
Do pánve vlijeme vodu z hub a přilijeme též vodu, aby bylo dostatek. Přidáme sójovou omáčku, cukr a badyán, poté zakryjeme a povaříme 30 minut.
 - 
                                6
Přidáme Jidášovo ucho a sušené tofu. Povaříme zakryté 10 minut.
 - 
                                7
Skleněné nudle scedíme a přidáme je do pánve. Vaříme 10 minut, jeli třeba, přidáme další tekutinu. Ochutíme solí a podáváme.