Polévka nudlová
Suroviny
- 230 g Kuřecí prsa
 - 115 g Bambusové výhonky
 - 115 g Špenát listový čerstvý
 - 340 g Nudle vaječné
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Cukr třtinový
 - 2 kávová lžička Sherry brandy
 - 4 ks Shiitake houby
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 2.5 hrnek Vývar zeleninový
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 766 kcal
 - Sacharidy 118 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 1646 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 118 g
 - Cholesterol 112.7 mg
 - Draslík 2614.9 mg
 - Vláknina 38108 mg
 - Vitamín A 38108 mg
 - Vitamín B6 2.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.6 mg
 - Vitamín E 3.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na tenké plátky nakrájíme maso. Vymačkáme veškerou vodu z hub a odřízneme tvrdší části nožiček. Kloboučky spolu se špenátem, jarní cibulkou, bambusovými výhonky a zelím nakrájíme na tenké plátky. Maso, ostatní přísady a cibulku uchováme v samostatných nádobách.
 - 
                                2
Dle návodu uvaříme v hrnci s osolenou vodou nudle. Poté je scedíme a opláchneme ve studené vodě. Dáme je do mísy.
 - 
                                3
Dáme si vařit vývar. Vařícím vývarem přelijeme nudle a mísu udržujeme v teple.
 - 
                                4
Rozehřejem si na pánvi olej, přidáme cibuli, maso a minutu vaříme za stálého míchání. Přidáme houby, špenát, zelí a bambusové výhonky. Vaříme za stálého míchání minutu, přidáme sójovou omáčku, sůl, cukr, suché sherry a sezamový olej. Promícháme.
 - 
                                5
Vzniklou směsí (dresinkem) přelijeme nudle a podáváme.