Skleněné nudle s vepřovým masem
Suroviny
- 230 g Vepřové maso libové
 - 115 g Nudle skleněné
 - 1 kávová lžička Olej chilli
 - 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
 - 6 ks Cibulka jarní
 - 4 ks Shiitake houby
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.75 hrnek Vývar drůbeží
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Zázvor celý
 - 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
 - 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 569 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 344 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 62 g
 - Cholesterol 40.8 mg
 - Draslík 1632.7 mg
 - Vláknina 26770.8 mg
 - Vitamín A 26770.8 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.5 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1457.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do oddělených misek vložíme houby a nudle a zalijeme dostatečným množstvím teplé vody. Louhujeme 15 minut, aby houby i nudle změkly. Poté scedíme a ostrým nožem nakrájíme na 10cm kousky. Z hub vymačkáme co nejvíce vody, odřízneme nožky a kloboučky nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                2
Na kousky nakrájíme vepřové maso a dáme do misky. Přidáme rýžové víno, zázvor, sójovou omáčku, česnek a chilli olej. Promícháme a 15 minut marinujeme. Maso poté vyndáme a zbylou marinádu uschováme.
 - 
                                3
Rozehřejeme na předehřáté pánvi arašídový olej. Za stálého míchání osmahneme maso a houby, po chvilce přidáme cibulku, poté rozpuštěný kukuřičný škrob se zbytkem marinády a kořením.
 - 
                                4
Nakonec přidáme nudle a restujeme dvě minuty za stálého míchání. Maso musí změknout a nudle vypít většinu tekutiny. Přidáme nakrájený koriandr. Podáváme.