Jehněčí kari s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 450 g Jehněčí kýta
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Lilek
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Kari pasta
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 255 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 74.3 mg
  • Draslík 1032.6 mg
  • Vláknina 11052 mg
  • Vitamín A 11052 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané, na kostky nakrájené brambory vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme 10 minut. Scedíme je a necháme okapat.

  • 2

    Očištěné a omyté maso nakrájíme na kostky a v míse promícháme s kari pastou.

  • 3

    Ve woku na rozehřátém oleji opékáme 5 minut za stálého obracení kolečka cibule, na kostky nakrájený lilek, prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor. K zelenině přidáme jehněčí maso a opékáme ještě 5 minut. Podle chuti mírně osolíme.

  • 4

    Nakonec přilijeme vývar, přidáme uvařené brambory a zvolna vše vaříme 30 minut.

  • 5

    Hotový pokrm upravíme na nahřáté talíře, posypeme nasekaným koriandrem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu