Jehněčí kari s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 255 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 74.3 mg
 - Draslík 1032.6 mg
 - Vláknina 11052 mg
 - Vitamín A 11052 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.7 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané, na kostky nakrájené brambory vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme 10 minut. Scedíme je a necháme okapat.
 - 
                                2
Očištěné a omyté maso nakrájíme na kostky a v míse promícháme s kari pastou.
 - 
                                3
Ve woku na rozehřátém oleji opékáme 5 minut za stálého obracení kolečka cibule, na kostky nakrájený lilek, prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor. K zelenině přidáme jehněčí maso a opékáme ještě 5 minut. Podle chuti mírně osolíme.
 - 
                                4
Nakonec přilijeme vývar, přidáme uvařené brambory a zvolna vše vaříme 30 minut.
 - 
                                5
Hotový pokrm upravíme na nahřáté talíře, posypeme nasekaným koriandrem a ihned podáváme.