Nudlová čínská polévka
Suroviny
- 250 g Kuřecí prsa
 - 125 g Bambusové výhonky konzervované
 - 125 g Špenát listový čerstvý
 - 250 g Nudle vaječné
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Cukr krupice
 - 2 kávová lžička Víno rýžové čínské
 - 3 ks Shiitake houby
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 0.09 špetka Olej sezamový
 - 6 dl Vývar asijský
 - 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 - 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 475 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 926 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 76 g
 - Cholesterol 92.5 mg
 - Draslík 1748.4 mg
 - Vláknina 25593 mg
 - Vitamín A 25593 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.6 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso rozkrájíme na tenké nudličky. Z namočených hub vymačkáme vodu a odstraníme tvrdé nožičky. Houby, bambusové výhonky, jarní cibulky i listy špenátu pokrájíme nadrobno. Nudle uvaříme dle návodu ve vařící vodě, poté přecedíme a propláchneme studenou vodou a vložíme do mísy.
 - 
                                2
Čínský vývar uvedeme do varu, přidáme lžíci sójové omáčky a nalijeme vše na nudle. Udržujeme v teple.
 - 
                                3
V předehřáté pánvi rozehřejeme olej, přidáme asi polovinu jarních cibulek, maso i zeleninu a smažíme na středním plameni 3 minuty. Přidáme ostatní ingredience: cukr, sůl a rýžové víno, následně promícháme, aby se vše spojilo.
 - 
                                4
Směs z pánve vlijeme na nudle, ozdobíme zbývající jarní cibulkou a podáváme.