Sezamová zelenina
Suroviny
- 150 g Brokolice
 - 300 g Cuketa
 - 170 g Hrášek
 - 15 g Zázvor celý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Sezam - semena
 - 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
 - 1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
 - 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 129 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 66 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 465.5 mg
 - Vláknina 9295.3 mg
 - Vitamín A 9295.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 64.5 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve woku nasucho opražíme sezamová semínka. Pravidelně je mícháme a odložíme stranou.
 - 
                                2
Rozehřejeme wok s olejem a zvolna v něm za 2 minuty necháme změknout česnek a zázvor. Přisypeme brokolici a smažíme ji 3 minuty
 - 
                                3
Přidáme cuketu a hrášek a vše smažíme další 3 minuty. Potom přilijeme rýžové víno nebo sherry a smažíme ještě minutu. Na závěr přilijeme sójovou a ústřicovou omáčku, vše důkladně promícháme a smažíme poslední 2 minuty. Zeleninu posypeme sezamovymi semínky a podáváme.