Gado-gado s ovocem a syrovou zeleninou
Suroviny
- 300 g Ananas
 - 170 g Nudle vaječné
 - 340 g Arašídová pomazánka
 - 1 kávová lžička Datle sušené
 - 1 kávová lžička Ořechy burské pražené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 0.5 ks Citrony
 - 2 ks Jablka
 - 6 ks Rajčata
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 3 ks Chilli paprička
 - 0.5 ks Okurka salátová
 - 2 ks Hrušky
 - 1 špetka Sůl
 - 1.25 hrnek Kokosové mléko
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 765 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 505 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 146.5 mg
 - Draslík 1155.2 mg
 - Vláknina 48119.3 mg
 - Vitamín A 48119.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.2 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve připravíme arašídovou omáčku. Datlovou dužinu namočíme do 3 lžic teplé vody, po vyluhování scedíme a šťávu odložíme. Do pánvičky vložíme rozemleté chilli papričky bez semínek, zalijeme kokosovým mlékem, přidáme arašídovou pomazánku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni, dokud se všechna pomazánka nerozpustí. Po zhoustnutí přidáme sójovou omáčku, vylouhovanou datlovou šťávu a ochutíme solí. Vlijeme do misky a posypeme špetkou nahrubo drcených burských oříšků.
 - 
                                2
Připravíme salát. Okurku oloupeme, odstraníme semínka, nakrájíme na plátky, osolíme a necháme 15 minut odstát. Poté opláchneme a necháme okapat. Nudle uvaříme a po vystydnutí nasekáme. Hrušky a jablka oloupeme, odstraníme jadřince, jablka nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. Hrušky pokrájíme na nudličky. Ovoce spolu s hlávkovým salátem nakrájeným na kousky naaranžujeme na plochý talíř. Přidáme na dílky nakrájená rajčata, pokrájený ananas a na čtvrtiny rozkrojená, natvrdo uvařená, oloupaná vejce. Doplníme osmaženými nudličkami cibule, nudlemi a podáváme s miskou arašídové omáčky.