Rybí filé na čínský způsob
Suroviny
- 350 g Rajčata
 - 900 g Platýz - filety
 - 1 kávová lžička Směs pěti vůní
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 hrnek Chléb konzumní
 - 0.5 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.05 hrnek Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 290 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 181.3 mg
 - Draslík 1135.5 mg
 - Vláknina 5107.9 mg
 - Vitamín A 5107.9 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.4 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku prosejeme spolu s kořenicím práškem, solí a pepřem. V takto dochucené mouce obalíme rybí řízky. Poté je namáčíme do rozšlehaného vejce a nakonec obalíme v rozdrobeném chlebu.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme cca 1cm vrstvu oleje a maso smažíme po každé straně cca 2-3 minuty do zlatohněda. Osušíme na papírové utěrce, dáme na talíř a uchováme teplé.
 - 
                                3
Olej z pánve slijeme a vytřeme ji ubrouskem. Na rozehřátém másle osmahneme na tenké plátky nakrájenou cibulku, na kostičky pokrájená rajčata bez semínek a po minutě přidáme sójovou omáčku.
 - 
                                4
Rybu rozdělíme na talíř, přelijeme omáčkou, dozdobíme nakrájenou paprikou a pažitkou a podáváme.