Jarní závitky s krabím masem a pikantní omáčkou
Suroviny
- 150 g Hrášek
 - 150 g Mrkev kořen
 - 350 g Krabí maso mražené
 - 150 g Fazolové výhonky
 - 200 ml Olej rostlinný
 - 200 ml Olej rostlinný
 - 4 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Olej sezamový
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Zázvor celý
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Limetka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 stroužek Česnek
 - 12 plátek Těsto Wonton
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 4 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
 - 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1089 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 104 g
 - Sodík 714 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 61.6 mg
 - Draslík 228.8 mg
 - Vláknina 9485.8 mg
 - Vitamín A 9485.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.8 mg
 - Vitamín E 9.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve připravíme omáčku. Cibuli nakrájíme na plátky, rozložíme na papírové ubrousky a necháme cca 30 min oschnout.
 - 
                                2
Olej vlijeme do pánve a rozpálíme na 190 °C. Cibuli v něm osmahneme v několika várkách dozlatova, vyjmeme a necháme okapat. V misce promícháme horkou vodu s nadrobno nakrájenými chilli papričkami, rozmačkaným česnekem, sójovou omáčkou a citronovou šťávou. Poté přidáme cibuli a necháme 30 minut odstát.
 - 
                                3
Mezitím ve woku rozpálíme arašídový a sezamový olej a cca 1 minutu na něm orestujeme rozmačkaný česnek s najemno nasekanými chilli papričkami. Přidáme strouhanou mrkev, hrášek a fazolové výhonky. Ochutíme nakrájeným koriandrem a strouhaným zázvorem. Zahříváme cca 1 minutu, potom pokapeme rýžovým vínem a sójovou omáčkou a 1 minutu povaříme. Děravou lžící vyjmeme zeleninu, vložíme do misky. Přidáme krabí maso, ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                4
Na každý čtvereček těsta položíme hrudku nádivky, přeložíme spodní cíp a postranní růžky, srolujeme do závitku. Spoj potřeme rozšlehaným vejcem.
 - 
                                5
Závitky smažíme v rozpáleném oleji dokřupava. Během smažení obracíme. Po vyjmutí necháme osušit na papírové utěrce a udržujeme teplé. Rozdělíme na talíře, dozdobíme dílky limetky, případně koriandrem a podáváme s připravenou omáčkou.