Kořenová zelenina s vepřovým masem po čínsku
Suroviny
- 50 g Vepřová kýta
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Vegeta
 - 1 kávová lžička Solamyl
 - 1 kávová lžička Kmín mletý
 - 1 ks Celer bulvový
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 2 ks Petržel kořen
 - 1 dl Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 364 g
 - Sodík 688 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 16.8 mg
 - Draslík 1625.5 mg
 - Vláknina 28305 mg
 - Vitamín A 28305 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 209.9 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mrkev, celer a petržel oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na delší plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Maso omyjeme, osušíme, pokrájíme na nudličky.
 - 
                                2
V míse metlou rozmícháme ve vodě Solamyl a vaječný bílek, do směsi přidáme maso, promícháme.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej, maso na něm zprudka smažíme přibližně 2 minuty. Když zbělá, přidáme připravenou zeleninu a za stálého míchání smažíme dalších 5 - 8 minut. Na závěr přisypeme kmín, zázvor, Vegetu, osolíme a dochutíme octem. Směs důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.