Vepřová plec s čínským zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová plec
  • 20 g Solamyl
  • 800 g Zelí čínské
  • 50 ml Voda pitná
  • 130 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 732 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 217 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 106.5 mg
  • Draslík 913.4 mg
  • Vláknina 4833.1 mg
  • Vitamín A 4833.1 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.1 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Čínské zelí zbavíme zvadlých a poškozených listů a nakrájíme na kostky.

  • 2

    Na polovině oleje smažíme maso, vmícháme sůl a pepř. Osmažené maso zakapeme sójovou omáčkou a dusíme na mírném plameni. Zvlášť na zbylém oleji smažíme zelí, přidáme ocet a cukr a dusíme, až je zelí téměř měkké.

  • 3

    Měkké maso zahustíme Solamylem, který jsme rozmíchali ve vodě, přidáme udušené zelí, 5 minut dusíme a podáváme.

Komentáře k receptu