Bezmasá čína
Suroviny
- 400 g Rýže loupaná
 - 400 g Žampiony čerstvé
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Pórek
 - 4 ks Rajčata
 - 4 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 špetka Sůl
 - 1 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 4 polévková lžíce Olej stolní
 - 2 polévková lžíce Solamyl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 620 kcal
 - Sacharidy 124 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 122 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 123 g
 - Cholesterol 3.6 mg
 - Draslík 1127.9 mg
 - Vláknina 17782 mg
 - Vitamín A 17782 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 105.8 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži uvaříme dle návodu. Žampiony nakrájíme na plátky, papriky na nudličky, pórek na kolečka a cibuli nadrobno.
 - 
                                2
Zeleninu smícháme, zalijeme olejem a sojovou omáčkou, přidáme nasekané chilli papričky, sladkou papriku, solamyl a sůl a necháme asi půl hodiny uležet.
 - 
                                3
Zeleninu orestujeme na pánvi na trošce oleje, přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata a krátce podusíme.
 - 
                                4
Směs důkladně promícháme s vařenou rýží a podáváme.