Thajská kuřecí směs s bazalkou a chilli papričkami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 156 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 3 g
- Sodík 509 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 515.8 mg
- Vláknina 885 mg
- Vitamín A 885 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kuřecí prsa zbavíme kůže a kostí a nakrájíme na menší kousky. 
- 
                                2Ve woku rozpálíme olej, vložíme na tenké plátky nakrájený česnek, nadrobno nasekané chilli papričky bez semínek a na mírném ohni osmahneme za stálého míchání cca 1-2 minuty dozlatova. Poté do pánve dáme kousky masa a orestujeme dorůžova. Přidáme rybí a sójovou omáčku, přisypeme cukr a smažíme další 3-4 minuty, až je maso propečené. Vmícháme část lístků bazalky. Zbylé lístky zprudka osmažíme v rozpáleném oleji. 
- 
                                3Směs rozdělíme na talíře, dozdobíme nasekanými chilli papričkami bez semínek, restovanou bazalkou a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        