Masamanská kari pasta
Suroviny
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 1 kávová lžička Krevetová pasta
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Sůl
- 12 ks Chilli paprička sušená
- 1 ks Citronová tráva
- 2 ks Hřebíček
- 6 ks Pepř červený celý
- 5 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Šalotka
- 2 polévková lžíce Galgan
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Koriandr celý
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 13 g
- Sodík 249 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 0.9 mg
- Draslík 2369.1 mg
- Vláknina 57757 mg
- Vitamín A 57757 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.1 mg
- Vitamín E 14.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Chilli papričky rozkrojíme, odstraníme semínka a dužinu necháme cca 15 minut namáčet v horké vodě. Poté vložíme do mixéru, přidáme nadrobno nasekanou šalotku, česnek, spodní část lodyhy citronové trávy a nadrobno pokrájený galgán. Zpracujeme na hrubší pastu. 
- 
                                2V pánvi nasucho opražíme římský kmín, koriandrová semínka, hřebíčky a kuličky pepře. Po 1-2 minutách odstavíme a směs rozemeleme v mlýnku najemno. Prášek smícháme s krevetovou pastou, solí a cukrem, přidáme olej a smícháme s pastou z mixéru. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        