Australské pečené jehněčí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 910 g Jehněčí kýta
  • 1 špetka Oregano čerstvé
  • 1 špetka Tymián čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 225 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 150.2 mg
  • Draslík 694.2 mg
  • Vláknina 270.8 mg
  • Vitamín A 270.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 180 °C nebo na stupeň 4.

  • 2

    Jehněčí kýtu na několika místech nařízneme a do řezu vložíme česnek rozkrojený na půlku a vetřeme oregano s tymiánem. Kýtu potřeme solí a pepřem.

  • 3

    Jehněčí dáme do trouby na mřížku, tak aby šťáva mohla během pečení odkapávat. Až bude téměř propečené (přibližně za 1 hodinu), zabalíme ho do alobalu, abychom zachytili nějakou šťávu a pečeme dalších 20 minut.

Komentáře k receptu