Palačinky s provensálským ragú
Suroviny
- 350 g Maso mleté - mix
 - 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 420 ml Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 250 ml Mléko polotučné
 - 100 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Provensálské koření
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 775 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 63 g
 - Sodík 386 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 146.9 mg
 - Draslík 273.7 mg
 - Vláknina 4958.5 mg
 - Vitamín A 4958.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.6 mg
 - Vitamín E 3.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozpuštěné, prochladlé máslo promícháme s moukou, mlékem, vejci a špetkou soli. Vzniklé hladké těstíčko necháme asi 30 minut sát.
 - 
                                2
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme mleté maso a zprudka je opečeme. Vmícháme rajčata i s nálevem a podusíme pod pokličkou asi 20 minut. Osolíme, opepříme a ochutíme provensálskými bylinkami. Necháme na teplém místě.
 - 
                                3
Na rozehřátém oleji postupně usmažíme z těstíčka 4 palačinky. Upravíme je na talíře, poklademe mletým masem a složíme do trojúhelníků.